Yhdistyksen periaatteita

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia Kansallisen Kokoomus r.p:n periaatteiden mukaisesti. Suomen itsenäisyyden turvaaminen ja kansainvälisen oikeudenmukaisuuden lisääminen sekä väkivallattoman vuorovaikutuksen edistäminen ovat yhdistyksemme arvoja.

Teemme työtä sen eteen, että kansalaisten sosiaalinen turvallisuus ja hyvinvointi pystytään turvaamaan. Kunnioitamme yksilön vapautta ja oikeutta mielipiteen ilmaisuun. Perustamme toimintamme suvaitsevaisuuteen sekä moniarvoiseen yhteiskuntaan.
Toimintamme tähtää sellaiselle taloudelliselle toiminnalle, joka edistää kaikkia edellä mainittuja periaatteita unohtamatta ekologisesti kestävää kehitystä maailmassa.

Pälkäneen Kokoomus 100 vuotta

Pälkäneen Kansallisseura perustettiin, kun toimittaja Väinö Leuku avasi 2.2.1922 puolue- ja valtiollisten asiain neuvottelua varten kutsutun kokouksen, jossa oli mukana 35 pälkäneläistä. Puheenjohtajana toimi opettaja J.F. Vuori, joka oli aikaisemmin ollut myös suomalaisen puolueen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja. Sihteerinä toimi ylioppilas Toivo Inkilä, joka toimi suojeluskunnan piiripäällikkönä. Mallisäännöt hyväksyttiin ja seura perustettiin. Siihen liittyi heti 29 jäsentä. Seuran johtokuntaan valittiin rouva Hilma Warmavuori ja Salme Wigelius sekä rovasti Kaarlo Warmavuori, maanviljelijä Heikki Tuomaala ja ylioppilas Toivo Inkilä. Varajäseniksi tulivat opettaja Julia Metso ja kauppias J.W. Wigelius. (Lähde: Laila Halme, Pälkäneen Kokoomuksen 80-vuotishistoriikki)

Sataa vuotta juhlittiin Rönnvikin viinitilalla 2.8.2022.